Gå direkt till innehåll
 Med en cykelbro som binder ihop Råtorp och Färjestad hoppas kommunen att fler väljer cykeln som transportmedel. Bild: Nuno Arkitektur AS
Med en cykelbro som binder ihop Råtorp och Färjestad hoppas kommunen att fler väljer cykeln som transportmedel. Bild: Nuno Arkitektur AS

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Spadtag för Råtorp – Färjestad cykelbro

När Karlstads norra stadsdelar länkas samman blir staden en mer attraktiv och tillgänglig cykelstad. Nu är det dags att ta första spadtaget!

Att förenkla och främja det hållbara resandet är en del i kommunens översiktsplan och cykelplan. Med en cykelbro som binder ihop Råtorp och Färjestad hoppas kommunen att fler väljer cykeln som transportmedel. Stråken som går längs med älven på både Råtorpssidan och Färjestadsidan är också populära att promenera och motionera på. Förhoppningen är att bron bidrar till att göra stråket ännu mer attraktivt.

Under spadtaget berättar vi mer om bron, vad den innebär för staden och själva byggnationen. Deltar gör Alexander Torin (M), Monika Bubholz (MP) och Henrik Lander (C) och Stefan Prochazka, projektledare Karlstads kommun.

Dag: Torsdag 1 september

Tid: 13.30

Plats: Vi ses vid den norra parkeringen vid Löfberg Arena på Färjestad

Varmt välkommen!

För mer information kontakta:

Stefan Prochazka, projektledare Karlstads kommun, 054-540 66 81

Mimmi Bengtsson, kommunikatör, 054-540 22 62

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.