Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Spadtag för första förskolan på Jakobsberg

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Spadtag för första förskolan på Jakobsberg

I vår nya stadsdel Jakobsberg ska den första förskolan nu börja ta form. Den nya förskolan ska ligga intill Jakobsbergsskogen och både byggnaden och utemiljön inspireras av naturen med byggnation i trä, sedumtak och lekutrustning i trä.

Förskolan består av två flyglar i två plan med ett stort tillagningskök. När förskolan står klar sommaren 2021 kommer det vara den första byggnaden i nya området som är färdig. Här kommer det rymmas fem avdelningar och omkring 100 barn. Förskolan går i samma linje som hela området, en grön och hållbar stadsdel. Byggnaden kommer till största del bestå av trä, ha sedumtak och cirka 40 kvadratmeter solceller. Färgtemat är skogen och även utemiljöns tema blir skog, trä och natur där träd från tomten återanvänds i lekmiljön.

Vi firar att byggnationen drar igång genom att provköra grillplatsen som kommer att finnas i förskolans utemiljö. Med på pressträffen är Niklas Wikström (L) ordförande i barn- och ungdomsnämnden och Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden. Även kommunens projektledare Patrik Johansson och representanter från entreprenören Serneke deltar.

Dag: Tisdag 17 mars

Tid: 10.30

Plats: Knud Dahls väg

För mer information kontakta:

Patrik Johansson, projektledare 054 540 68 28

Lisa Hygge, kommunikationsstrateg 054-540 68 34

Välkommen!

Ämnen

Taggar

Regioner