Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Skolungdomar inspirerar seniora Karlstadsbor att bli mer digitala

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Skolungdomar inspirerar seniora Karlstadsbor att bli mer digitala

Karlstads kommun har bjudit in alla Karlstadsbor över 65 år för möjligheten att lära sig mer om sin digitala omvärld. Intresset har varit över förväntan och de flesta utbildningstillfällena är redan fullbokade.

Hur fungerar digitala betaltjänster? Hur söker jag efter information på internet? Hur fungerar sociala medier och videosamtal? Internet och smarta tjänster är inte en självklarhet för alla. Många är fortfarande inte vana vid digitala tjänster och smarta telefoner.

- Karlstad ska vara en kommun för alla och idag saknar fortfarande många kunskapen och tekniken för att känna sig delaktiga i samhället. Det här är en otroligt viktig demokratifråga, alla ska känna sig trygga med digitala tjänster och verktyg, säger Monika Bubholz (MP), kommunalråd.

Trygghet, tillgänglighet och delaktighet

Utbildningen ska inspirera våra seniora Karlstadsbor att känna sig trygga med att använda dator, telefon, surfplatta och digitala tjänster – helt enkelt öka deras digitala självförtroende. Högstadieelever finns på plats för att hjälpa.

- Intresset har varit mycket större än vi trodde, vilket är såklart riktigt roligt. Vi arbetar redan med att få till fler inspirationsdagar som vi får återkomma om, säger Ann-Charlotte Andersson, enhetschef på Kontaktcenter.

Dag och plats

  • 12 november, klockan 14.00-17.00. Nyeds skola, Molkom.
  • 13 november, klockan 14.00-17.00 Vålbergsskolan, Vålberg.
  • 19, 20, 21 november, klockan 14.00-17.00. Karlstad CCC, Karlstad.

Media är välkommen att delta. Några av våra kommunalråd kommer att finnas på plats vid varje utbildningstillfälle.

För mer information kontakta:

Monika Bubholz (MP), kommunalråd, telefon: 076-126 01 02.
Ann-Charlotte Andersson, enhetschef Kontaktcenter, telefon: 054-540 80 95
Emelie Wastelius, kommunikatör, telefon:070-001 89 90

Välkommen!

Mer Digital är ett samarbete mellan Karlstads kommun, Telia, Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.