Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Samhällssäkerhetsdagen 2023 - Tillsammans utvecklar vi Karlstad till ett kompetenscentrum  för samhällssäkerhet

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Samhällssäkerhetsdagen 2023 - Tillsammans utvecklar vi Karlstad till ett kompetenscentrum för samhällssäkerhet

Samhällets sårbarhet har ökat som en konsekvens av bland annat klimatförändringar, globala försörjningskedjor och digitalisering. Samtidigt har situationen i vår omvärld påverkat det säkerhetspolitiska läget.

Sverige kommer inom de närmsta åren att genomföra en avsevärd satsning inom det militära och civila försvaret.

Karlstads kommun har bjudit in deltagare från näringsliv, akademi, offentlig sektor och civilsamhälle till Samhällssäkerhetsdagen 2023. Syftet är att skapa förankring och lokalt engagemang i Karlstad och Värmland. Vi tar nu rollen att utveckla Karlstad som ledande inom samhällssäkerhet.

Bifogat finns ett program för dagen.

Pressträff i samband med konferensen

Dag: måndagen den 30 januari
Tid: klockan 12.00
Plats: Elite Stadshotellet Karlstad, lokal Carl Jonas Love, våning 1.

På pressträffen deltar kommunstyrelsens ordförande Linda Larsson (S), utvecklingsdirektör Ann Otto Nemes och strateg Mats Jensen.

Välkommen!

För mer information kontakta:

Mats Jensen, strateg, telefon 070-621 54 70.
(Emelie Wastelius, kommunikationsstrateg, telefon 070-001 89 90).

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.