Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Pris till Årets unga miljöhjälte delas ut

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Pris till Årets unga miljöhjälte delas ut

Onsdag den 24 maj är det dags för Klasmossens förskola att motta priset för ”Årets unga miljöhjälte 2023”. Media hälsas välkomna att ta del av prisutdelningen.

Nu har miljönämnden i Karlstads kommun gått igenom nomineringarna till Årets unga miljöhjälte. Bland de nominerade miljöhjältarna fanns Klasmossens förskola som har skapat en hel bistad. Med deras kreativa engagemang har förskolan nu utsetts till Årets unga miljöhjälte 2023. Priset delas ut på Klasmossens förskola under onsdag 24 maj. På plats för intervju finns miljönämndens ordförande Cecilia Lindström.

Välkomna!

Datum: Onsdag 24 maj

Tid: 9.00

Plats: Klasmossens förskola – Klasmossevägen 1, 656 36 Karlstad

Motivering

Klasmossens förskola har på ett inspirerande och kreativt sätt tagit kampanjen ”Hela förskolan blommar” till en högre nivå. Barnen själva har i demokratisk anda beslutat i sitt barnråd att lära sig mer om biologisk mångfald och att anlägga, inte bara ett bihotell, utan en hel bistad med bland annat bostäder, hotell och restaurang för pollinatörer. Deras engagemang och innovativa arbete är en inspiration och ett bra föredöme för barn, ungdomar och vuxna.

Om priset

Årets unga miljöhjälte ska gå till en elev, grupp eller klass som genomför miljö- eller klimatsmarta insatser och går i förskola, grundskola eller gymnasium inom Karlstads kommuns geografiska område. Syftet med priset är att premiera och visa upp barn och ungdomars goda miljö- och klimatinsatser. Priset till årets unga miljöhjälte består av ett inramat diplom och en summa på 1 000 kr till fika för den grupp/klass som vinner priset eller som den vinnande eleven tillhör.  

Här kan du läsa mer om priset.

För mer information, kontakta

Jennie Rönnbäck, miljösamordnare, miljöförvaltningen

Tel. 054-540 46 83

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.