Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Nytt avtal ska minska och försvåra användandet av narkotika i krogmiljö

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nytt avtal ska minska och försvåra användandet av narkotika i krogmiljö

I arbetet för att minska och försvåra användandet av narkotika i krogmiljön i Karlstad så skriver nu krogar mot knark ett nytt avtal 2023 - 2025 mellan krogar, polis, kommun och företagshälsovård.

Attityden till narkotika för både bruk och försäljning är alarmerande. Det har blivit mer öppet och normalt att partyknarka. Narkotikan påverkar inte bara den egna hälsan utan även vår omvärld. Partyknarkandet bidrar till finansiering av terrororganisationer, gängkrig och mord. Det är därför viktigare än någonsin att vi samverkar mot narkotika i krogmiljön.

På pressträffen berättar vi mer om lägesbilden i Karlstad och de insatser som vi planerar för krogar mot knark i Karlstad.

Välkommen!

Dag: 20 oktober.

Tid: 10.00.

Plats: Brasseriet, Kungsgatan 18.

Krogar mot knarks arbete bygger på en beprövad metod där samverkan, utbildning, slumpmässiga drogtester och effektiv tillsyn ska skapa en trygg och säker krogmiljö fri från narkotika för såväl gäster som personal.

Närvarande: Ulrika Sundström, Polisområdeschef, David Kihlström, Polisen, Mimmi Asplund Carlsson, Clarahälsan, Anna Dahlen Gauffin, ordförande arbetsmarknads- och socialnämnden och Helene Andersson, alkoholhandläggare.

Representanter från: Nöjesfabriken, Brasseriet, O´Learys, Ankdammen, Baron, Tryckeriet, Pitchers, Olssons Bazar, Pinchos / Hotell Savoy, Cazanova, Lion Bar, Teburu och Spicy hot.

För mer information kontakta: Magnus Wallgren, samordnare för Krogar mot knark, Karlstads kommun. Telefon: 070-614 63 53.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.