Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Ny väggmålning på Östra Kanalgatan för att skapa reflektion

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Ny väggmålning på Östra Kanalgatan för att skapa reflektion

I Karlstad finns det olika platser som är mer utsatta för nedskräpning än andra – vilket får negativa följder för vattenmiljön. Att det vi gör på land ger negativa effekter på vattnets kvalité och vilken påverkan det har på miljön är något som kampanjen Bra vatten börjar på land belyser och får oss att reflektera över. Börjar bra vatten på land, eller börjar det till och med med dig och mig? Vilket beteende är det första vi kan förändra, om inte vårt eget?

Konstnären Sagie skapar ny väggmålning

För att skapa reflektion och eftertanke om nedskräpningsbeteenden och den viktiga frågan om vattenkvalitet mynnar nu kampanjen bland annat ut i ett konstverk. Gångvägen under Hagaleden vid Nöjesfabriken är en av de mest utsatta och kommer därför bli platsen för en ny väggmålning. En väggmålning som ska bidra till samtal, eftertanke och som sticker ut från mängden. Konstnär är Sagie som är känd för sina stora och iögonfallande graffitimålningar.

Media är inbjudna för att följa skapandet av den nya väggmålningen. På plats för intervju finns konstnären Sagie och vattensamordnare Ida-Lis Rundin från miljöförvaltningen, Karlstads kommun.

Datum: Fredag 12 maj

Tid: 9.00-12.00

Plats: Gångvägen under Hagaleden vid Nöjesfabriken, Östra Kanalgatan 1

Välkommen!

För mer information, kontakta

Ida-Lis Rundin, vattensamordnare, miljöförvaltningen
Telefon: 054-540 46 64

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.