Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Nu laddar vi inför The 10th International Winter Cycling Congress 2023!

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu laddar vi inför The 10th International Winter Cycling Congress 2023!

Den 22-24 februari kommer kongressen att arrangeras i Karlstad och är ett samarbete mellan The Winter Cycling Federation och Karlstads kommun. Det är första gången som The Winter Cycling Congress kommer till Sverige och är en årlig sammankomst där besökare och föreläsare från hela världen diskuterar hur vi tillsammans kan förbättra förutsättningar för vintercyklande.  

- Då vi ser en stor grupp nycyklister finns egentligen helt nya målgrupper bland cyklister idag. För att skapa bredd i kongressens program så kommer vi bjuda på allt från forskning kring barns vardagsrörelse till hur man bäst motiverar till ändrade beteenden och hur man underhåller cykelstråk allra bäst. Jag är jätteglad över programmet och jag tror och hoppas det blir roliga och lärorika dagar i Karlstad, säger Anna Olsson, projektledare.

    Ni är välkomna att träffa projektledarna för kongressen Anna och Johan Olsson och miljösamordnare på Karlstads kommun Mikael Haster, som kommer att berätta mer om satsningar för att öka vintercyklandet.

    Låt inte vädret hindra dig att cykla till jobbet i vinter - Johan Olsson ger oss praktiska tips!
    Johan Olsson är grundare av företaget Postiljohan och har cyklat i ur och skur under flera årtionden. Han kommer att visa sina bästa praktiska tips och hur man bäst ska klä sig och anpassa sin utrustning för att uppleva vintercykling så smidigt som möjligt.

    Varmt välkomna!

    Vi bjuder på glögg och pepparkakor.

    Tid: tisdag den 6 december klockan 10.00

    Plats: vid älven bakom Karlstad CCC

    Medverkande Monika Bubholtz (MP), Mikael Haster - miljösamordnare Karlstads kommun, Anna Olsson och Johan Olsson, projektledare för WCC2023.

    Kontakt

    Mimmi Bengtsson, kommunikatör Karlstads kommun
    mimmi.bengtsson@karlstad.se, 073-700 80 46

    Weronika Ingman kommunikatör Karlstads kommun
    weronika.ingman@karlstad.se, 054-540 14 51

    Läs mer om kongressen på www.wcc2023.se

    Ämnen

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.