Gå direkt till innehåll
Eva Lisa Holtz Arena syns längt upp i bilden på Solstadens sportcenter
Eva Lisa Holtz Arena syns längt upp i bilden på Solstadens sportcenter

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu inviger vi Europas tredje största friidrottsarena

Nu ska vi fira att Eva Lisa Holtz Arena inom Solstadens sportcenter är färdig! Vi fyller arenan med olympier, världsrekordhållare och svenska mästare och provar på vad den stora toppmoderna arenan har att erbjuda.

Khaddi Sagnia, en av världens bästa längdhoppare, gästar invigningen och instruerar de inbjudna gästerna i längdhopp. Gästerna får också kasta spjut med Patrik Bodén, hoppa höjd med Sofie Skoog och Stefan Holm, testa starter med riktig startpistol och utmana Sveriges snabbaste man Henrik Larsson ur blocken.

Man kan dessutom prova stavhopp, tresteg, kurvlöpning, häcklöpning, flygande 30, hinderbana (OCR), kula, vikt, slägga och diskus. Framtidens stjärnor från If Göta och friidrottsgymnasiet finns också på plats för att prova alla delar av arenan.

Helt i trä och med solceller

Europas tredje största friidrottsarena är unik eftersom den är byggd helt i trä. Den är byggd med en limträstomme och ett bjälklag av korslimmat trä, allt är närtillverkat. Takstolarnas spännvidd är hela 58 meter! På taket är 250 kvadratmeter solceller monterade som kommer bidra till energi för arenan. En hållbar arena på många sätt.

I arenan finns en 200 meter rundbana med sex löparbanor och en rakbana på 100 meter längs ena långsidan. Banorna är certifierade för at kunna hålla större evenemang. Arenan har plats för totalt 1700 personer.

Media är välkomna att delta!

Dag:  onsdag 13 april 2022

Tid:  17.30 rundvandring för media, samling vid entrén
17.45-18.15 insläpp för inbjudna gäster
18.15-18.45 program från innerplan där vi bland annat ska prova banorna med en spännande kurirstafett och inviga arenan.
18.45-19.45 Prova-på-stationer och mingel i hela arenan. Vi bjuder på korv med bröd och tårta.
19.45-20.00 Stipendieutdelning If Göta Karlstad

Vi välkomnar media att vara med under hela kvällen. Anmäl gärna deltagande till katarina.adolfsson@karlstad.se

Observera att invigningen inte är öppen för alla, utan enbart inbjudna gäster.

Plats:  Solstadens sportcenter i Karlstad. Området är fortfarande en byggarbetsplats och därför är antalet parkeringsplatser begränsade, kom om möjligt till området på annat sätt än med egen bil. Om du kommer med bil, välj parkeringen närmast konstgräsplanen vid Friskis och svettis. Infart via Infanterigatan.

För mer information kontakta:

Katarina Adolfsson, kommunikationsstrateg, 054-540 81 22
Johan Engberg, If Göta Karlstad, 0730-35 00 55

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.