Gå direkt till innehåll
Miriam Adolfsson och Malin Qvarnström åker på turné med Demokratibilen.
Miriam Adolfsson och Malin Qvarnström åker på turné med Demokratibilen.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu börjar förtidsröstningen i EU-valet – Demokratibilen rullar ut på turné!

Onsdagen den 22 maj går startskottet för förtidsröstningen i EU-valet. Samma dag inleder Demokratibilen sin turné. Första stoppet är Kronoparken och Fröding Arena.

Valdeltagandet i Karlstads kommun har ökat under de senaste EU-valen och ligger strax över det nationella snittet. Men valdeltagandet är fortfarande lågt. Nu ska Demokratibilen åka på turné och göra en insats för att stärka demokratin.

Första stoppet är Kronoparken och Demokratibilens besökare kommer att kunna göra ett EU-quiz, ta en fika och prata EU med Demokratibilens chaufförer Miriam och Malin. Den som vill kan också passa på att förtidsrösta på Fröding Arena.

Praktiskt om pressträffen

På plats under pressträffen finns utöver Demokratibilen, valnämndens ordförande Marianne Wreifors (S) och valledare Daniel Persson.

Dag: Onsdag 22 maj

Tid: 16.00

Plats: Vid Kronoparkens bibliotek och Fröding Arena på Kronoparken

För mer information, kontakta:

Malin Qvarnström, valkommunikatör, telefon: 070-001 84 94

Daniel Persson, valledare, telefon: 054-540 21 29

Varmt välkommen!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.