Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Nu är det dags för Hela Karlstad cyklar

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu är det dags för Hela Karlstad cyklar

Den 21–22 september arrangeras Hela Karlstad cyklar, ett evenemang som under två dagar med aktiviteter ska inspirera Karlstadsborna till att cykla mera. Vad sägs som att upptäcka Karlstad från cykelsadeln, gå på lekplatssafari, testa kluriga banor på cykel eller delta på en cykeldag på Stora torget? Då är Hela Karlstad cyklar något för dig!

Eleverna bjuds in för att lära sig mer om cykelsäkerhet

Hela Karlstad cyklar kickstartas torsdagen den 21 september, då flera av kommunens skolor deltar i Bike to school-dagen. Under dagen får eleverna lära sig mer om cykelsäkerhet och testa på kluriga banor och utmaningar på cykel.

Cykeldag på Stora torget den 22 september

Dagen efter bjuds alla Karlstadsbor in till en festlig cykeldag på Stora torget. Flera av Karlstads cykelhandlare finns på plats och visar upp sitt sortiment och vi berättar mer om kommunens projekt Vintertrampare och Cykelvänlig arbetsplats. Dessutom får Karlstadsborna möjlighet att få hjälp med lättare service på sin cykel, tävla och vinna fina priser och varför inte spana in och lära sig mer om kommunens sopsaltningsmaskin.

– Det här är första gången Hela Karlstad Cyklar arrangeras, men kommunen har som ambition att arrangemanget ska vara återkommande. Därför har det känts viktigt att skapa aktiviteter vi kan följa upp och göra nästa år igen. Vi vill också skapa en möjlighet att göra ett avslut för kommunens alla cykelaktiviteter som vi har under året och samtidigt se det som en kickoff för kommande års aktiviteter, berättar Anna Olsson, projektledare.

Under pressträffen deltar Cecilia Boman Lindström (MP), ordförande i miljönämnden, Anna Olsson, projektledare för Hela Karlstad cyklar, Maria Kjällström, skoldirektör och Mikael Haster, Miljösamordnare.

Läs mer på karlstad.se/helakarlstadcyklar.

Dag: Media hälsas välkomna torsdag den 21 september.
Tid: Klockan 10.00.
Plats: Kronoparkens parklek, Posthornsgatan 17.

För mer information, kontakta:

Anna Olsson, projektledare Hela Karlstad cyklar.
Telefon: 070-556 88 24.

Mikael Haster, miljösamordnare.
Telefon: 054 540 46 92.

Varmt välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.