Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Nu är det dags för Globala Karlstad 2023

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu är det dags för Globala Karlstad 2023

Den 16–29 oktober är globala frågor i fokus när kommunen arrangerar Globala Karlstad. Under de kommande två veckorna bjuds Karlstadsborna på ett program fyllt av aktiviteter som ska inspirera till att leva ett mer hållbart liv.

Aktiviteter för alla åldrar

I årets Globala Karlstad arrangeras massor av bra aktiviteter för både stora och små. Kom och träffa Malin Persson från Trädgårdstider och hör henne berätta om hållbar och stilsäker inredning, kliv in i biomörkret på Arenan och låt kreativiteten flöda i skaparverkstan.

Dessutom bjuder vi in till en workshop där Karlstadsborna får testa på att blanda till och måla med äggoljetempera. Resurscentrum öppnar upp sina dörrar för seniorer som vill lära sig mer om hållbart seniorliv och för den som vill förnya sin garderob på ett miljövänligt sätt arrangeras en stor klädbytardag.

– Vi är glada över att kunna presentera årets program. Det är många bra programpunkter som vi hoppas ska inspirera till en mer hållbar livsstil. Jag ser verkligen fram emot och hoppas att många Karlstadsbor deltar, säger Tobias Skönnemark, projektledare Globala Karlstad.

Hela programmet för Globala Karlstad

Stilsäker och hållbar samtidigt, går det?

Tisdagen den 17 oktober bjuder vi in till en inspirerande föreläsning tillsammans med Malin Persson. Malin Persson, som många känner igen från Trädgårdstider, utmanar människor att tänka nytt när det gäller hållbarhet och konsumtion. Karlstadsborna kommer få konkreta tips och idéer om hur de kan leva hållbart och tillsammans skapa en klimatsmart vardag.

Media hälsas välkomna före föreläsningen!

Bakgrund om Globala Karlstad

Globala Karlstad arrangeras i oktober varje år och syftar till att uppmärksamma global utveckling och hur vi alla kan vara med och bidra till en mer hållbar värld. Genom att agera lokalt kan vi påverka globalt, både i det stora och det lilla.

Deltagande vid pressträffen

  • Malin Persson, föreläsare.
  • Tobias Skönnemark, projektledare Globala Karlstad.

Dag: Tisdagen den 17 oktober

Tid: Klockan 17.00

Plats: Värmlands museum

För mer information, kontakta:

Tobias Skönnemark, projektledare Globala Karlstad, 054-540 80 77.

Varmt välkommen!

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.