Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Möt arrangörerna bakom Yrkes-SM 2024

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Möt arrangörerna bakom Yrkes-SM 2024

Den 23–25 april 2024 kommer yrkesstuderande ungdomar från hela Sverige till Karlstad för att göra upp om titlarna i Yrkes-SM. Välkommen att träffa evenemangets arrangörer.

På det 30.000 kvadratmeter stora evenemangområdet på Tingvalla Sportcenter kommer ungdomar som går eller har gått en yrkesutbildning att tävla om titeln svensk mästare inom sitt expertisområde. Det blir yrkestävlingar i allt från servering till flygteknik och eventet beräknas locka cirka 170 tävlanden och över 22.000 besökare.

Medverkar på pressträffen gör representanter från Karlstads kommun, Region Värmland, experter inom de tävlande yrkesgrenarna samt projektledare från arrangören WorldSkills Sweden.

Dag: 18 april
Tid: 14.00-15.00
Plats: Tingvalla Sportcenter, Stadionvägen 1, Karlstad

För mer information kontakta:
Jan Johansson, projektledare Karlstads kommun, 070-020 82 69
Jonas Carrass, projektledare WorldSkills Sweden, 073-400 35 70

Om Yrkes-SM
Syftet med Yrkes-SM är att öka kunskapen och intresset kring utbudet av yrkesutbildningar i Sverige. Evenemanget ger sina besökare möjligheten att upptäcka, utforska och prova på många olika yrken. Yrkes-SM 2024 i Karlstad blir det nionde i ordningen.

Om WorldSkills Sweden
WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och svenska staten genom utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan. Samarbetet har i uppdrag att öka attraktionskraften, statusen och kvaliteten för svenska yrken och svensk yrkesutbildning, detta genom samverkan med företag, yrkesnämnder, branschorganisationer och skolor. WorldSkills Sweden är arrangör av Yrkes-SM samt ansvarar för svenska Yrkeslandslagets deltagande i Yrkes-VM (WorldSkills) och Yrkes-EM (EuroSkills).

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.