Gå direkt till innehåll
Foto från Karlstad Grand Prix
Foto från Karlstad Grand Prix

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Maria Busk Madland från Degerfors IF får Karlstad Grand Prix Award 2023

I år får Maria Busk Madland från Degerfors IF idrottsledarstipendiet Karlstad Grand Prix Award.

Karlstad Grand Prix Award är Karlstads kommuns och Karlstads universitets idrottsledarstipendium på 30 000 kronor, som instiftats för att belöna stora ledargärningar inom svensk idrott. Det är femtonde året som stipendiet delas ut och det sker i samband med den stora friidrottsgalan Karlstad Grand Prix den 5 juli.

Pressträff 8 juni klockan 11.30

Motivering för utdelning av stipendiet avslöjas vid pressträff 8 juni klockan 11.30 vid Sola Arena i Karlstad.

Medverkar gör:

- Maria Busk Madland, stipendiat, Degerfors IF

- Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande, Karlstads kommun

- Anne-Christine Larsson Ljung, universitetsdirektör, Karlstads universitet

- Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör, Karlstads kommun

- Thomas Sundenhammar, RF-SISU Värmland

- Johan Englund, kansli- och sportchef, IF Göta

–Vi är stolta och glada att en av våra medarbetare får Karlstad Grand Prix Award. En mycket värdig mottagare av stipendiet. Det känns också bra att en kvinnlig idrottsledare uppmärksammas, säger universitetsdirektör Anne-Christine Larsson Ljung om Maria Busk Madland, som för närvarande är tjänstledig från anställningen som universitetsadjunkt i idrottsvetenskap.

Med priset vill vi hylla ledarna

Med Karlstad Grand Prix Award vill Karlstads kommun och Karlstads universitet hylla välmeriterade ledare och uppmuntra dem i deras fortsatta ledargärning. Ofta hamnar ledarna i skymundan när framgångsrika idrottsutövare hyllas. Karlstad Grand Prix Award vill i stället rikta uppmärksamheten till de ledarinsatser som är förutsättningen för denna framgång.

– Det känns fantastiskt kul att få vara med och dela ut det här priset. Idrottsledarna är ju de som gör grovjobbet bakom kulisserna och hjälper de aktiva att nå högre höjder. Dessutom gör de en värdefull insats för folkhälsoarbetet, vilket inte ska underskattas. Att priset i år går till Maria Busk Madland känns extra kul, eftersom hon är den enda målvaktstränaren som är kvinna i herrallsvenskan. Det är viktigt med förebilder som henne, säger Linda Larsson, kommunstyrelsens ordförande i Karlstads kommun.

Till formen ser priset ut som ett stort hjärta, eftersom det är en av de viktigaste egenskaperna hos en bra och framgångsrik idrottsledare. Priset är tillverkat i genuint trä för att symbolisera kopplingen till Karlstad och Värmland, där det finns världsledande kompetens inom papper, trä- och massaområdet, vilket också har tydliga kopplingar till forskningen vid Karlstads universitet.

Priset delas ut under friidrottsgalan Karlstad Grand Prix den 5 juli av Karlstads universitet och Karlstads kommun.

För mer information kontakta:

Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör, Karlstads kommun, 054-540 48 09, kristin.idskog@karlstad.se

Anne-Christine Larsson Ljung, universitetsdirektör, Karlstads universitetet, 070-688 51 73, anne-christine.larsson@kau.se

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.