Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Lugnets fritidsgård fyller 50 år

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Lugnets fritidsgård fyller 50 år

September 1968 invigdes Lugnets fritidsgård på Gruvlyckan. Nu firar vi 50 år på lördag 22 september med öppet hus med fika och nostalgiska tillbakablickar.

På radion kunde man höra Lyckliga Gatan och She Loves You. Den som hade en svartvit tv kunde följa med Bröderna Cartwright västerut. En biobiljett kostade tjugofyra kronor. Begreppet fritidsgård infördes istället för ungdomsgård och Lugnets fritidsgård invigdes.

Inom den gruppverksamhet som fanns på 60-talet kunde man hitta fotokurser, Eva-klubben, revy och teater, schackklubb, reklam och teckning och småslöjdsverksamhet. Det fanns även en mammaklubb där deltagarna kunde sticka, virka, fika och småprata en eller flera gånger i veckan. Dansen var också en central del av verksamheten. Mycket är sig likt, men många saker har förändrats genom åren.

Välkommen till Lugnets fritidsgård

På lördag 22 september håller vi öppet hus från 15.00 för allmänheten. Media är också välkomna på en egen pressträff:

Dag: Tisdag 18 september

Tid: 17.00

Plats: Lugnets fritidsgård, Gruvlyckan

För mer information kontakta:

Marcus Håkman, fritidsledare Lugnets fritidsgård
054-540 24 96
marcus.hakman@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.