Gå direkt till innehåll
Gråärt
Gråärt

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Låna fröer och byt växter

Projektet Karlstad delar anordnar i samarbete med Karlstads Trädgårdssällskap, Karlstads stadsbibliotek och Vålbergs bibliotek, två tillfällen där Karlstadsborna får chansen att låna fröer och byta växter med varandra – helt gratis!

Projektet Karlstad delar är en satsning från Karlstads kommun, tillsammans med samverkanspartners, bland annat för att utveckla delningsekonomin, minska klimatpåverkan och göra det enklare att leva hållbart. Tanken med evenemanget är bland annat att det ska uppmuntra Karlstadsborna till att byta saker med varandra, kostnadsfritt, istället för att köpa nytt. Projektet Karlstad delar ansvarar för växtbytet, och Karlstads trädgårdssällskap ansvarar för lånet av fröer.

Så funkar det

Den som vill delta tar med sig max 5 sticklingar, plantor, eller krukväxter, och har möjlighet att byta till sig lika många nya. Byten sker på plats under öppettiden. Läs mer om hur det går till på www.karlstad.se/odlahallbart. Karlstads trädgårdssällskap kommer att finnas på plats och svara på frågor om odling.

-Vi vill uppmuntra till att dela med sig av det en har hemma, samtidigt som det blir en möjlighet att få tillgång till nya växter. Dessutom blir det ett trevligt tillfälle att träffa andra odlings- och växtintresserade, säger Johanna Hedqvist, miljösamordnare i projektet Karlstad delar.

Dag: lördagen den 15 februari.

Tid: klockan 10.00–13.00.

Plats: Karlstads stadsbibliotek, Västra Torggatan 26, Karlstad.

För mer information kontakta:

Johanna Hedqvist, miljösamordnare, 076-113 07 96.

Anna Sundell, miljösamordnare, 054-540 46 85.

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.