Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Kulturskolan blir avgiftsfri, och bjuder in till Öppet hus

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Kulturskolan blir avgiftsfri, och bjuder in till Öppet hus

Den 4 och 5 april bjuder Kulturskolan Karlstad in till Öppet hus i lokalerna på Kårgränd och i Gröna Villan.

I tre år har pandemin satt stopp för Öppet hus i klassisk form, men nu är det åter dags och förväntningarna är höga från nya Kulturskolechefen Helene Vendel.

- Det känns jättekul att åter kunna bjuda in elever och vårdnadshavare att besöka oss på plats. Nu får de möjlighet att se sig runt i våra fina lokaler, träffa lärare och så klart prova på sådant de är intresserade av, säger hon.

Det blir även tipspromenad med chans att vinna fina priser.

Dag: 4 och 5 april

Tid: 17:00 – 19:00

Plats: Kulturskolans lokaler på Kårgränd 2 samt Gröna Villan, Älvbrinken.

Avgiftsfritt från höstterminen

Under läsåret 2023/2024 kommer det vara gratis att boka kurser och låna instrument hos Kulturskolan. Idag kostar det mellan 600 och 1000 kronor per termin beroende på kurs och 350 kronor för att hyra ett instrument.

- Vi hoppas att fler nu får möjlighet att ta del av vår verksamhet, och får upp ögonen för att vi finns och det stora utbud vi erbjuder. Vi har dessutom gått över till ett nytt system där man enkelt kan se lediga platser och boka sin kurs direkt i vår kurskatalog, säger Helene.

Bokningen till höstens kurser öppnar 1 juni klockan 13:00.

Om Kulturskolan

Kulturskolan erbjuder kurser inom musik, dans, teater, bild, film och foto. Inom musik erbjuds undervisning både individuellt och i grupp i sång och runt 20 olika instrument. Verksamheten vänder sig till barn och unga från 2 till 20 år som är folkbokförda i Karlstads kommun.

Läs mer om Kulturskolan

För mer information kontakta:

Helene Vendel, kulturskolechef, 054 – 540 13 55, helene.vendel@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.