Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Klimatkraftsamling för Karlstads näringsliv

Gästföreläsningar, workshops med experter och panelsamtal med inspiratörer. Nu kraftsamlar Karlstads kommun för att underlätta för näringslivet när det gäller klimatomställning. Träffarna som går under namnet “torsdagsfôlket”, är kostnadsfria och har till syfte att samla näringslivet, skapa möjligheter för samarbete och ge inspiration när det blir allt viktigare för företag att ställa om.

– Vi vet att många företag har det tufft, med kraftigt höjda elpriser, komponent- och materialbrist, och bara att hänga med i en allt snabbare utveckling. Genom att underlätta den gröna omställningen vill Karlstads kommun bidra till ett hållbart, starkt och modernt företagande, säger Torbjörn Nilsson, miljönämndens ordförande.

Under hösten 2022 och våren 2023 bjuder Karlstads kommun in näringslivet till en rad olika frukostträffar. Frukostarna går av stapeln på torsdagar med jämna mellanrum och syftet är att underlätta omställningen. 

– Vi vill rusta Karlstad för framtiden, med motståndskraftiga företag som ligger i framkant och är attraktiva för både konsumenter och arbetskraft. Att satsa på cirkulära affärsmodeller, sänka utsläppen och värna om resurserna är inte bara en hygienfråga 2022 – det är en överlevnadsfråga. Nu skapar vi en lokal arena för att tillsammans hitta lösningar på klimatutmaningen. Träffarna är en av flera delar i den satsningen, säger Charlotte Wedberg, projektledare, Karlstads kommun.

Framtidsspaning för företag

Första frukostträffen går av stapeln torsdagen den 13 oktober och då är klimatpoddsduon Maria Soxbo och Emma Sundh på plats för att snacka framtid, smarta företag och nytänkande städer.  Dessutom ritar de om Sverigekartan och visar hur Sverige skulle kunna se ut – efter omställningen.

När?
13 oktober, kl. 08:30-09:30
Var?
Skeppet, Tullhusgatan 1A

Framtidens konsument

Den andra träffen kickar igång kort därefter, den 20 oktober, då det blir workshop under temat “Så möter vi framtidens konsument” under ledning av expertteamet Maria Lagerman, Elin Peterson och Magnus Kroon. Trion besitter erfarenheter och kompetens inom design, mode- och textilbransch, detaljhandel, egenföretagande och cirkulära affärmodeller. Under workshopen kommer man få konkreta strategier och kunskaper för att möta framtidens konsument med lönsam och hållbar konkurrenskraft.

När?
20 oktober, frukost 07:00-07:30, workshop 07:30-09:30.
Var?
Skeppet, Tullhusgatan 1A.

Varmt välkomna!

Mer information: 
www.karlstad.se/klimatneutralakarlstad

Charlotte Wedberg, projektledare Klimatneutrala Karlstad 2030, 070-001 04 96
Torbjörn Nilsson, ordförande i miljönämnden, Karlstads kommun, 070-001 85 37.

Frukostträffarna och konceptet “torsdagsfôlket” är del av kommunens arbete med cirkulär konsumtion inom Klimatneutrala Karlstad 2030 och inom Agenda 2030 protokollet. Klimatneutrala Karlstad 2030, får stöd av det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som är ett samarbete mellan Energimyndigheten, Formas och Vinnova.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.