Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Karlstads kommun lanserar lokala klimatkontrakt

Vi alla lever mitt i en klimatkris och tillsammans står vi inför en stor utmaning, att minska våra utsläpp för att skapa ett bättre klimat och miljö för oss alla. Vi i Karlstads kommun tror att vi gör det bäst tillsammans och som en del av satsningen Klimatneutrala Karlstad 2030, lanserar vi nu lokala klimatkontrakt.

Ett lokalt klimatkontrakt är ett avtal som skrivs mellan Karlstads kommun och ett företag eller en organisation. Företag och organisationer kan genom att skriva på ett lokalt klimatkontrakt för satsningen Klimatneutrala Karlstad 2030, ansluta sig till initiativet och vara en del av resan mot ett klimatneutralt Karlstad. Att skriva på kontraktet innebär att man står bakom målbilden för ett klimatneutralt Karlstad och att man antar klimatutmaningar för sitt företag eller sin organisation som regelbundet följs upp.

Den första presentationen av vad lokala klimatkontrakt är och innebär sker torsdag 4 maj på nätverket Torsdagsfôlket med närmare 70 deltagare från olika företag och organisationer. Nätverket börjar med att hållbarhetsexperten Maria Soxbo ger tips om hur man stärker och framtidssäkrar sitt varumärke genom kommunikation och om hur man undviker både greenwash och ”green hush”.

När:
4 maj kl. 08:30-09:30.
Var:
Solen, Samhällsbyggnadshuset, Inre hamn. Ingen anmälan krävs.

Kontaktpersoner:

Charlotte Wedberg, miljöstrateg och projektledare för Klimatneutrala Karlstad 2030, 054 – 540 69 96.
Henric Barkman, miljöstrateg och projektledare för Klimatneutrala Karlstad 2030, 054 – 540 47 06.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.