Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Karlstad Fairtrade City firar 10 år!

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Karlstad Fairtrade City firar 10 år!

Lördagen den 5 maj är det Fairtrade-fest på Stora torget i Karlstad då Karlstad Fairtrade City fyller 10 år. Välkommen på en dag fylld med barnvänliga aktiviteter, provsmakningar och överraskningar. Bland annat kommer du att få se ett spektakulärt världsrekord i banan-höjdhopp!

Huvudnumret är alltså en höjdhoppstävling klockan 12:00 med två IF Göta-aktiva iförda banandräkt som kommer att tävla mot varandra. Vinnaren som koras blir den nye världsrekordhållaren i den nya spektakulära grenen banan-höjdhopp!

Många aktiviteter under firandet

Under dagen kommer Karlstads arbete med Fairtrade att lyftas genom en rad olika aktiviteter. Förutom banan-höjdhoppet, kommer det bland annat bli kaffebjudning, glassfest, tipspromenad, miljöbingo, klättring i hinderbana och försäljning av rättvis handelsprodukter.

-Vi är förstås jättestolta över att ha utsetts till årets Fairtrade City två gånger! Tack vare det fantastiska engagemanget från Karlstadsborna, företag, skolor, föreningar och andra så är vi med och bidrar till FN:s globala mål, säger kommunalrådet Niklas Wikström (L).

Dag: 5 maj

Tid: klockan 11.00-13.00

Plats: Stora torget i Karlstad

Hållpunkter lördagen den 5 maj

  • 11.00 Firandet börjar.
  • 11.50 Kommunalrådet Niklas Wikström (L) berättar om Karlstads arbetemed Fairtrade City
  • 11.55 Publiken värms upp inför banan-höjdhoppningen
  • 12:00 Världsrekord i banan-höjdhopp
  • 13.00 Firandet avslutas.

Läs mer om program och aktiviteter på karlstad.se/fairtradecity10

Vad är en Fairtrade City?

Fairtrade City är en diplomering från föreningen Fairtrade Sverige till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomeringen innebär att staden lever upp till kriterier som rör rättvis handel i kommunen, ett aktivt informationsarbete och utbud av rättvist handlade produkter i butiker, caféer, restauranger, hotell och på arbetsplatser. Att en kommun diplomeras som Fairtrade City innebär inte att kommunen blir Fairtrade-märkt. Det är bara produkter som kan bli certifierade.

För mer information kontakta:

Anna Sundell, Karlstads Fairtrade City-samordnare, 054-540 46 85

Niklas Wikström (L), kommunalråd, 054-540 12 82

Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen, 054-540 66 32


Välkommen!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.