Gå direkt till innehåll
​Pressinbjudan: Karlstad får besök av deltagarländerna i Baltic Sea Youth Games

Pressmeddelande -

​Pressinbjudan: Karlstad får besök av deltagarländerna i Baltic Sea Youth Games

Den 5–7 juli 2019 hålls Baltic Sea Youth Games i Karlstad, ett OS i miniatyr för unga idrottare från länderna runt Östersjön. Under helgen samlas representanter från sex länder för en planeringskonferens.

Det är Karlstads kommun tillsammans med Värmlandsidrotten och lokala idrottsföreningar som arrangerar spelen, som hålls vartannat år. Under året det inte är spel arrangerar värdlandet en konferens för att visa upp kommande spels upplägg. Den 19 maj finns 15 deltagare från Tyskland, Lettland, Ryssland, Vitryssland och Polen på plats i Karlstad.

- Det känns jätteroligt att Karlstads kommun står värd för Baltic Sea Youth Games nästa år och att tillsammans med våra duktiga föreningar få skapa förutsättningar för ungdomar att mötas genom idrott. Vi ser fram emot att under helgen få presentera våra tankar inför nästa år, säger Frida Bernhardsson, fritidskonsulent kultur- och fritidsförvaltningen.

Välkommen att träffa Karlstads kommuns representanter och alla internationella deltagare.

Tid: Lördag 19 maj klockan 13.00
Plats: Racketcenter

Om Baltic Sea Youth Games

Baltic Sea Youth Games startade 1999 i Tyskland och är ett internationellt samarbete mellan länderna runt Östersjön. Syftet är att utveckla ungdomsidrotten genom att skapa ett socialt utbyte och få en ökad förståelse för olika länder och kulturer. Tävlingarna hålls vart annat år i något av de medverkande länderna.

Kontaktperson:

Frida Bernhardsson, fritidskonsulent, kultur- och fritidsförvaltningen
Telefon: 054-540 25 31 / 070-001 63 48
E-post: frida.bernhardsson@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.