Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan - invigning nya Ungdomens hus

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - invigning nya Ungdomens hus

Den 29 mars klockan 17.00 är det dags att inviga nya Ungdomens hus i Karlstad.

Verksamheten Ungdomens hus har flyttat till nya lokaler i Sundsta idrottshus och slår upp portarna för invigning den 29 mars klockan 17.00.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Robert Halvarsson (Mp) finns på plats och kvällen kommer att innehålla mingel med snacks, ung kultur i olika former och chans att se de nya lokalerna förstås.

Ungdomens hus verksamhet riktar sig till ungdomar som gillar dans, musik, design och annat skapande så att de ska få utrymme för sina intressen. Här finns både "varje-dag-utbud" som danssal, replokal, musikstudio, café, design/skapandeverkstad, kurser och utställningar och dessutom många programpunkter som konserter, möten, föreställningar och workshops.

Ungdomens hus har en lite högre ålder för sin målgrupp än fritidsgårdarna och riktar sig till ungdomar som är 16-25 år.

Inom verksamheten Ungdomens hus finns även riktad HBTQI-verksamhet Bfree med målgrupp 13-19 år.

Ungdomens hus har kapacitet för att ta emot projektidéer och coacha unga att förverkliga sina drömprojekt.

”Nya Ungdomens hus har varit efterlängtad. Vi hoppas många ungdomar kommer att hitta hit, få utlopp för sin kreativitet och medskapa något som kan bli alldeles fantastiskt, säger Robert Halvarsson (mp), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.”

Datum och tid: 29 mars 17.00

Plats: Sundsta idrottshus, Drottning Kristinas väg 3, Karlstad

Invigningen fortsätter i dagarna tre

För ungdomar i åldern 16-25 kommer verksamheten fortsätta invigningen i dagarna tre med aktiviteter och inslag som Beatbox, Hiphop- och dansworkshop, Capoiera och massor med tillfällen att prova på. Mer information finns på karlstad.se

För mer information kontakta:

Monir Ben Bouchta, enhetschef mötesplatser, kultur- och fritidsförvaltningen, 054-540 11 74, monir.ben.bouchta@karlstad.se

Robert Halvarsson (Mp), ordförande Kultur- och fritidsnämnden, 054-540 80 05, robert.halvarsson@karlstad.se

Ros-Mari Fältskog, kommunikationsstrateg, kultur- och fritidsförvaltningen, 054-540 76 54, ros-mari.faltskog@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.