Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Invigning av Hagaborgs förskola

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Hagaborgs förskola

Hagaborgs förskola flyttar in i en helt ny byggnad som ersätter dagens tillfälliga paviljonger – nu är det dags för invigning.

Hagaborgs förskola har fått ny kostym och flyttar in i de två första våningarna i ett av KBAB:s nybyggda hyreshus. Den nya förskolan består av åtta avdelningar med plats för 144 barn.

Förskolans huskroppar förbinds med höga glaspartier och bildar två torg där natur, teknik och språkutveckling genom digitala verktyg kommer att vara i fokus. Samarbetet mellan avdelningarna ska underlättas genom att ateljé och toalett delas mellan två avdelningar.

Utemiljön genomsyras av riklig växtlighet där flera stora träd fått stå kvar och nya planterats. Genom vatten och vattenbanor kan barnen upptäcka och utforska. På gården finns även en bandy-/och fotbollsplan.

Inför invigningen har barnen tillsammans med representanter från NCC byggt ett lådbilslok. I stället för klipp av band inviger vi förskolan på ett lite annorlunda sätt och låter loket rulla över bandet. Media är varmt välkomna att delta – vi bjuder på sång, dans och fika.

Förutom förskolebarn att intervjua kommer barn- och ungdomsnämndens ordförande, förskolans rektor och snickerista, KBAB:s VD samt representanter från NCC att medverka. Efter invigningen finns det möjlighet till en rundtur i de nya lokalerna.

Varmt välkomna!

Dag: Torsdag 1 juni

Tid: 13.00

Plats: Hagaborgs förskola, Hagaborgsgatan 18b

För mer information kontakta:

Carl-Johan Lindalen, rektor Hagaborgs förskola, 054-540 31 36
Amanda Karlsson, kommunikatör, 072-710 77 92

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.