Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Hållbarhetsprojekt har uppdaterat Rudsskolans restaurang

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Hållbarhetsprojekt har uppdaterat Rudsskolans restaurang

Tillsammans med ett antal elever på Rudsskolan har hållbarhetsprojektet ”Ett nytt recept för skolmåltider” arbetat fram ett nytt koncept för skolans restaurang.

Karlstad är en av fyra kommuner som i februari 2021 valdes ut att delta i Livsmedelsverkets och Vinnovas projekt "Ett nytt recept för skolmåltider". Projektet ska utveckla framtidens hållbara skolmatssystem för att på ett bättre sätt kunna ta vara på den resurs som skolmåltiden är.

Eleverna involveras i arbetet

Karlstads kommuns projektgrupp har arbetat med två fokusområden där ett är skolans måltidsmiljö. Projektgruppen har valt att involvera elever på Rudsskolan för att få inspel från de som faktiskt äter i skolans restaurang. Genom att ta fram olika förslag på restaurangutformning har eleverna fått tycka till om förslagen.

- Under höstlovet har Rudsskolans restaurang fått ett nytt utseende där delar är baserade på de bra åsikter vi fick in från eleverna, säger Fredrik Lundquist, kostchef på Karlstads kommun.

Dag: Torsdag den 11 november
Tid: Klockan 10.30
Plats: Rudsskolans matsal, Karlstad

Projektgruppen som arbetar med måltidsmiljö består av:

Linnea Olsson, koststrateg.
Fredrik Lundquist, kostchef.
Anna Nyberg, strateg.

För mer information kontakta:

Linnea Olsson, koststrateg, 054-540 29 28

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.