Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Hållbarhet och återbruk på Nobelgymnasiet genom Wall of kindness

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Hållbarhet och återbruk på Nobelgymnasiet genom Wall of kindness

Genom initiativet Wall of kindness vill Nobelgymnasiet uppmuntra till återbruk genom att ge kläder, skor och prylar nytt liv hos nya ägare.

I en tid präglad av konsumtion väljer Nobelgymnasiet att stå emot och möta med något annat. Genom idén Wall of kindness vill skolan uppmuntra till återbruk där det finns kläder, skor och prylar som är redo att återanvändas.

- Duktiga och engagerade elever på Introduktionsprogrammens bygg- och anläggningsinriktning har konstruerat och byggt väggen av återvunnet spillvirke och skänkt färg, säger Sari Andersson, lärare på Introduktionsprogrammen på Nobelgymnasiet.

Väggen är placerad i Centralhallen och här har elever och personal möjlighet att skänka sådant som kan återbrukas av andra, och de är välkomna att fynda.

Wall of kindness finns kvar hela december

Wall of kindness kommer att pryda skolan under hela december. Varmt välkommen att besöka oss på Nobelgymnasiet och prata med eleverna som varit engagerade i projektet.

För mer information kontakta:

För tid och plats för besök av Wall of kindness - kontakta Sari Andersson, lärare på Introduktionsprogrammen, .

Telefon: 0700 01 57 33

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.