Gå direkt till innehåll
Elev från Bygg- och anläggningsprogrammet på Nobelgymnasiet.
Elev från Bygg- och anläggningsprogrammet på Nobelgymnasiet.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Gymnasietjejer träffar yrkesverksamma kvinnor på studiebesök hos NCC

För att stärka gymnasietjejer i deras kommande yrkesliv – i en bransch där det arbetar fler män än kvinnor – är tjejer från Nobelgymnasiet inbjudna till ett studiebesök med yrkesverksamma kvinnor från NCC.

Den 19 oktober kommer tjejer från Nobelgymnasiets yrkesprogram ”Bygg- och anläggning”, ”El- och energi” och ”VVS- och fastighet” att få träffa yrkesverksamma kvinnor på NCC:s byggarbetsplats på Hagaborgsskolan. Studiebesöket syftar till att stärka gymnasietjejerna i deras kommande yrkesliv genom att bygga broar mellan eleverna och kvinnorna i arbetslivet. Besöket kommer att innehålla både rundtur, frukost och diskussioner om elevernas framtid inom branschen.

Deltar gör initiativtagarna Marina Bredesen, studie- och yrkesvägledare på Nobelgymnasiet samt Carin Hansdotter, branschansvarig på Byggföretagen.

Dag: 19 oktober
Tid: 08.45-11.15
Plats: Hagaborgsskolan

För mer information kontakta:
Marina Bredesen, studie- och yrkesvägledare, Nobelgymnasiet, 054-540 17 28

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.