Gå direkt till innehåll
Nobelgymnasiet i Karlstad kan nu kalla sig för Motorbranschcollege. För att fira bjuder Nobelgymnasiet in till en certifieringsfest.
Nobelgymnasiet i Karlstad kan nu kalla sig för Motorbranschcollege. För att fira bjuder Nobelgymnasiet in till en certifieringsfest.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Grattis Värmland – Nobelgymnasiet utses till Motorbranschcollege

Nobelgymnasiet i Karlstad kan nu kalla sig för Motorbranschcollege. En sådan certifiering innebär en kvalitetsstämpel som visar att den fordonstekniska utbildningen uppfyller branschens kvalitetskrav och för att fira bjuder Nobelgymnasiet in till en certifieringsfest.

Motorbranschen har ett stort rekryteringsbehov, såväl på kort som lång sikt.

Det är därför viktigt att gymnasieskolornas fordonstekniska utbildning attraherar fler elever. Genom Motorbranschcollege säkerställs att eleverna får med sig relevanta kunskaper som företagen efterfrågar.

Nobelgymnasiet uppfyller nu alltså kriterierna och certifieringsarbetet är därmed i mål.

– Vi är glada och stolta över att ha certifierats till Motorbranschcollege. Vi har jobbat hårt för det och det är något av en milstolpe i vårt kvalitetsarbete, säger Jonny Lindström, rektor för Fordons- och transportprogrammet på Nobelgymnasiet.

För att fira bjuder Nobelgymnasiet in till en certifieringsfest.

På plats finns representanter från motorbranschen, elever, branschföretag, politiker och skoldirektören för gymnasiet.

När och var

Datum: Torsdag den 15 september

Tid: 13.00 (certifieringen är klar cirka 13.45, därefter fika)

Plats: Personbilsverkstaden på Nobelgymnasiet, Nokiagatan 20 i Karlstad.

För mer information kontakta:

Jonny Lindström, rektor för Fordons- och transportprogrammet, Nobelgymnasiet, 054-540 13 66, jonny.lindstrom@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.