Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Gatukonst på elskåp i centrala Karlstad

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Gatukonst på elskåp i centrala Karlstad

Nu har tre av cirka tjugotal elskåp i Karlstad blivit målade i syfte att öka trivseln i centrum, att lyfta gatukonsten i stadsbilden och för att ge centrala Karlstad ett ansiktslyft. Välkommen till Drottninggatan från 10.00 onsdag 27 juni där vi och konstnären Amanda Karlsson berättar mer.

Detta är ett samverkansprojekt i två delar mellan fastighetsägaren Wermlands Invest, Karlstads El- och Stadsnät som äger skåpen och projektet ArtMove på Ungdomens hus - UNO. Den ena delen består av att etablerade konstnärer, som exempelvis Amanda Karlsson och Henric Thåg, kommer att måla ett antal elskåp invid Wermlands Invests fastigheteter. Den andra delen är ArtMove, kommunens sommarprojekt för ungdomar som vill lära sig mer om gatukost, som under ledning av Sunna Johansson kommer att dekorera ett tiotal skåp. Dessa kommer att märkas upp med ett speciellt ArtMove-klistermärke.

Konst bidrar till ökad trivsel

Elskåp är utsatta för nedsmutsning, affischering och klotter, vilket gör att de ofta upplevs som fula och bidrar till att dra ner trivseln i gatumiljön. Forskning visar att om stadsmiljön tas om hand så ökar tryggheten och skadegörelsen minskar. Under sommaren kommer därför ett tjugotal av centrums elskåp att få en rejäl ansiktslyftning.

Dag: Onsdag 27 juni

Tid: Vi finns på plats 10.00-10.45

Plats: Drottninggatan 16, utanför Dressman

På plats finns bland annat konstnären Amanda Karlsson, Josefin Knarrström Bergh, Wermlands Invest, Jessica Frick från UNO samt representant från Karlstads El- och Stadsnät

För mer information kontakta:

Jessicka Frick, Karlstads kommun 054-540 24 79
Josefin Knarrström, Wermlands Invest, 070-683 25 80
Richard Hall, Karlstads El- och Stadsnät, 054-540 74 09

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.