Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Fortsatt lyckat samarbete med näringslivet har gett fler elever arbete

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Fortsatt lyckat samarbete med näringslivet har gett fler elever arbete

Yrkesutbildningar inom bristyrken i kombination med språkundervisning fortsätter att göra framsteg. För andra gången släpper kombinationsutbildningen ”Yrkesförare buss” ut en hel elevgrupp direkt i arbete.

Karlstads kommuns utbildningssatsning som kallas kombinationsutbildning satsar på yrkesutbildningar i bristyrken där eleverna även kan få språkundervisning. Just yrkesförarutbildningen buss är ett samarbete mellan Karlstads kommun och Nobina och riktar sig både till elever med svenska eller annat språk som modersmål. Yrkeslärarna på utbildningen arbetar tillsammans med ett språkstöd som stöttar de elever som har behov genom hela utbildningen.

- Den här elevgruppen är en otrolig resurs för oss på Nobina. Eleverna har gått från bilkörkort till busskörkort och yrkeskompetensbevis (YKB) på fyra månader med våra fantastiska instruktörers hjälp, säger Katarina Karlsson, rekryterings- och utbildningsansvarig hos Nobina som ansvarat för utbildningen.

Maria Edvardsson är verksamhetsutvecklare för Vuxenutbildningen i Karlstads kommun och hon är glad över samarbetet med Nobina.

- Nobina har fungerat både som utbildare och sedan arbetsgivare för eleverna och det har visat sig vara ett väldigt bra koncept.

Varmt välkommen att träffa elever, lärare och arbetsgivare från kombinationsutbildningen ”Yrkesförare buss” när utbildningen nu avslutas.

Dag: 23 juni

Tid: Klockan 14.00

Plats: Nobina, Blockgatan 23, 653 41 Karlstad

För mer information kontakta:

Katarina Karlsson, rekryterings- och utbildningsansvarig Nobina
054-400 18 21, katarina.karlsson@nobina.se

Maria Edvardsson, verksamhetsutvecklare Karlstads kommun
054-540 13 77, maria.edvardsson@karlstad.se

Meddela gärna om du kommer att närvara.

Välkommen!


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.