Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Fokus på hälsa och välmående när det är dags för värdegrundsvecka på SÄG

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Fokus på hälsa och välmående när det är dags för värdegrundsvecka på SÄG

Det är dags för den årliga värdegrundsveckan på Sundsta-Älvkullegymnasiet och i år är temat psykisk hälsa. Eleverna bjuds in till föreläsningar, dans, yoga, mat som kulturbroar och mycket annat.

Psykisk ohälsa hos unga ökar och på Sundsta-Älvkullegymnasiet vill man motverka det genom att ständigt arbeta med fokus på hälsa och välmående. För att belysa ämnet lite extra anordnar skolan en vecka med temat psykisk hälsa.

- Vi anordnar värdegrundsvecka varje år med olika teman, och i år blir det med tema psykisk hälsa då vi tyvärr ser att många av våra elever har en psykisk ohälsa, säger Susanne Brissman, rektor på Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Elever och kockar lagar mat tillsammans

Det är en fullspäckad vecka med allt från frukost, dans, wall of kindness och mat. Elever från Syrien och Bangladesh har tillsammans med skolans kockar arbetat tillsammans för att lära kockarna att laga mat från elevernas hemkulturer. Maten serveras i restaurangen den 26 mars.

- Syftet är att visa att mat bidrar till välmående samt att det bygger kulturbroar som motverkar utanförskap, säger Alain Grenard, kostchef på Karlstads kommuns gymnasieskolor.

Under veckan kommer föreläsningarna ”Aldrig ensam” av Charlie Ericsson visas för årskurs 1 och 2 och Maja Brodéns föreläsning ”Jag väljer ett lyckligt liv” visas för årskurs 3.

Hela programmet för värdegrundsveckan vecka 13 finns bifogat. Media är varmt välkommen att besöka skolan och prata med elever och personal.

Dag: Vecka 13 (25-28 mars).
Tid: Välj utifrån programmet för värdegrundsveckan eller kontakta Susanne Brissman för mer information.
Plats: Sundsta-Älvkullegymnasiet.

För mer information kontakta:

Susanne Brissman, rektor, 054-540 15 45

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.