Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: förra årets succé-utställning är tillbaka – i år med fokus på utrotningshotade djur

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: förra årets succé-utställning är tillbaka – i år med fokus på utrotningshotade djur

I tävlingen Djurhjälparna har 700 elever under hösten valt ut djur de vill rädda från att bli utrotningshotade och skapat konst kring det. Under en vernissage presenterar en jury 15 vinnande bidrag som kommer att sättas upp som utställning på Naturum Värmland.

I utställningen kommer allmänheten kunna lära sig mer om vilda djur i vårt närsamhälle som riskeras att bli utrotningshotade. Eleverna, som går i årskurs två och tre i kommunens kommunala grundskolor, har tagit fram konkreta lösningar för hur vi kan hjälpa djuren. Utmaningens syfte är att skapa hopp och handlingskraft kring klimat och miljöutmaningar kopplat till djur och natur i vårt närsamhälle.

Djurhjälparna är en utveckling av förra årets succé med Miljöhjälparna där eleverna fick skapa yrken som skulle få karlstadsborna att göra rätt miljöval.

Media är varmt välkommen till vernissage och prisutdelning. Där kommer ni att få möjlighet att träffa konstnärerna (eleverna). Deltar gör även Lina Larhult, ordförande, barn- och ungdomsnämnden, Klara Perhamre, miljöstrateg på barn- och ungdomsförvaltningen samt representanter från Framtidsfrön.

Dag: Tisdag 17 oktober

Tid: Kl. 10.00

Plats: Naturum i Mariebergsskogen, Treffenbergsvägen, Karlstad.

För mer information kontakta:

Klara Perhamre, Miljöstrateg, barn- och ungdomsförvaltningen, 054-540 38 15

Mattias Walan, Framtidsfrön, 073-048 28 31

Amanda Karlsson, kommunikatör, barn- och ungdomsförvaltningen, 072-710 77 92

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.