Gå direkt till innehåll
Sola arena - utomhusarenan på Solstadens sportcenter. I bakgrunden syns även Eva Lisa Holtz arena.
Sola arena - utomhusarenan på Solstadens sportcenter. I bakgrunden syns även Eva Lisa Holtz arena.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Förhandsvisning av Sola arena och Tingvalla isstadion

Sola arena, Karlstads nya utomhusarena för friidrott, fotboll och amerikansk fotboll, står i det närmaste klar och vi vill stolt visa upp den. Efter visningen erbjuder vi även möjlighet att kika in i Tingvalla isstadion som också snart står klar.

Byggnationen av Sola arena har gått helt enligt plan och nu återstår endast lite finputsning innan vi kan slå upp portarna och ta emot föreningar och allmänhet under Idrottsfestivalen 20-24 september. Men innan dess vill vi gärna ge en förhandsvisning inifrån arenan.

Media bjuds därför in till en guidad visning tillsammans med företrädarna för de sju partier som står bakom den stora arenasatsningen på 510 miljoner kronor - Moderaterna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna.

Vad är hybridgräs och hur ser det ut? Hur stort är ett omklädningsrum för 44 personer? Hur mycket har vi byggt i trä? Svaren på detta och mycket mer får du veta under rundvandringen.

  • Dag:  fredag 2 september
  • Tid:  kl 11.00
  • Plats:  Sola arena. Samling vid nya parkeringen norr om Solstadens konstgräsplan.

Efter denna rundvandring finns möjlighet för de som vill att fortsätta till Tingvalla isstadion för att se sig omkring även där. Tid för detta görs upp på plats med projektledare Sixten Westlund

Välkommen!


För mer information kontakta:

Katarina Adolfsson, kommunikationsstrateg, 054-540 81 22


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.