Gå direkt till innehåll
På tisdag ska en klass i årskurs fyra på Fredricelund plocka skräp. Bild: Shutterstock.com
På tisdag ska en klass i årskurs fyra på Fredricelund plocka skräp. Bild: Shutterstock.com

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: följ med barn som plockar skräp i Karlstad

Nu pågår de nationella skräpplockardagarna. Då vill Karlstads kommun att alla hjälps åt att städa upp i kommunen. Över 5 000 deltagare är anmälda från Karlstad och de flesta är skol- och förskoleklasser. Imorgon tisdag är media välkomna att följa med när en klass i årskurs 4 på Fredricelundsskolan plockar skräp i sitt närområde.

Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner. Syftet är att skapa medvetenhet kring nedskräpning främst hos barn och unga.

Fler än 5 000 deltagare

Karlstads kommun har deltagit i skräpplockardagarna under många år och i år är 55 grupper i kommunen anmälda. Det handlar om totalt 5 037 personer fördelade på grundskolor och förskolor men också några privatpersoner.

- Det är jätteroligt att så många vill vara med. Vi måste ta ett gemensamt ansvar för vår närmiljö och ju fler som engagerar sig mot nedskräpning desto bättre, säger Nathalie Ekberg, kommunens samordnare för skräpplockardagarna i Karlstad.

Följ med förskolebarn som plockar skräp

Alla deltagare väljer själva när de ska plocka skräp. En av grupperna som deltar i år är Fredricelundsskolan. De kommer att plocka skräp imorgon tisdag och media är välkomna att följa med. Observera att några av barnen inte får vara med på bild så stäm av med läraren innan ni börjar fota/filma så kan hon visa vilka barn som kan vara med på bild.

Datum: Tisdag 10 maj

Tid: kl 12.40

Plats: Tallåsvägen 2, Karlstad

För mer information kontakta:

Om skräpplockardagarna i allmänhet:

Nathalie Ekberg, koordinator, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 40 07

Om skolans skräpplockning:

Anne Brattström, lärare Fredricelundsskolan, barn- och ungdomsförvaltningen, tfn 054-540 31 55

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.