Gå direkt till innehåll
Ingella Arwidsson och Perry Anteryd.
Ingella Arwidsson och Perry Anteryd.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: fler engagerade medmänniskor sökes

Nu söker Karlstads kommun fler personer som vill göra en insats med högt medmänskligt värde. I dag behöver cirka 1000 personer i Karlstads och Hammarö kommuner god man för att sköta sin ekonomi och ha kontakt med myndigheter. Kom och träffa Perry som har god man och Ingella som är god man.

De medborgare som av någon anledning har svårt att klara sin vardag själv har en god man eller förvaltare som hjälper till med bland annat vardagliga myndighetskontakter och att betala räkningar. Nu behövs fler personer, så kallade gode män, till det viktiga uppdraget!

”Det finns folk där ute som behöver dig!”

– Det betyder jättemycket för mig att ha en god man, jag får hjälp med det jag behöver hjälp med när det gäller ekonomin, säger Perry.

För Ingella Arwidsson är uppdraget viktigt av samma anledning.

– Jag tycker om att hjälpa andra och jag lär mig jättemycket. Det är roligt att vara god man och jag får träffa många olika personer i de kontakter jag har för att hjälpa en huvudman.

Träffa Perry och Ingella

För att sprida information om det värdefulla arbetet som gode männen gör erbjuds media att träffa Perry Anteryd som haft god man i många år, och Ingella Arwidson som axlat rollen som god man åt flera personer under lång tid. Medverkar gör också Per-Inge Lidén, ordförande Karlstads-Hammarö överförmyndarnämnd och Sanna Rydberg, avdelningschef för överförmyndaravdelningen.

Dag: fredagen den 24 november
Tid: klockan 11:00-12:00
Plats: Trygghetsscenter, Drottninggatan 30

För mer information kontakta:

Sanna Rydberg, avdelningschef Karlstad-Hammarös överförmyndaravdelning, telefon 054-540 9291
Per-Inge Lidén (MP), ordförande Karlstads-Hammarö överförmyndarnämnd, telefon 054-540 8004

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.