Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Festlig avslutning för byggkollo och ett Sverigeunikt fordonskollo

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Festlig avslutning för byggkollo och ett Sverigeunikt fordonskollo

Den här sommaren kan barn gå på både fordons- och byggkollo med gymnasieelever som lärare. Fredag 1 juli är det festlig avslutning för kolloveckan där barnen bland annat får tävla med de lådbilar som byggts.

Under vecka 26 kan barn få testa att snickra och lära sig mer om både fordons- och transportbranschen. Det är Nobelgymnasiet i Karlstad som lanserar det första fordonskollot i Sverige för barn mellan 10 och 13 år. Byggkollo är ett årligt återkommanande arrangemang och riktar sig till barn mellan 8 och 10 år, som vill testa att bygga i trä och gjuta i betong. Under dagarna är det elever från gymnasiets yrkesprogram som är lärare.

Syftet är att väcka ett tidigt intresse för fordons- respektive byggbranschen. Fredag den 1 juli avslutas veckan med en fordonsmässa. Det väntas uppvisningar, radiostyrda bilar finns på plats liksom en golfbil att träna fickparkering med. Det anordnas även en tändstiftsbytartävling och däckbyte på crosscart. Samma dag har byggkollo avslutning med lådbilsrace, då barnen får tävla med de lådbilar som de byggt under veckan.

Medverkande

Utöver barn och personal från kollona kommer flera företag från branschen.

Dag: Fredag 1 juli 2022.

Tid: Klockan 10.00-15.00 med lunchpaus cirka 12.00-13.00.

Plats: Nobelgymnasiets fordonsprogram, Nokiagatan 20 (baksidan mellan husen).

För mer information kontakta:

Jonny Lindström, rektor Nobelgymnasiets fordonsprogram 054-540 13 66, jonny.lindstrom@karlstad.se

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.