Gå direkt till innehåll
Ett nytt LSS-boende ska byggas i Härtsöga. Bild: Tengbom
Ett nytt LSS-boende ska byggas i Härtsöga. Bild: Tengbom

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Ett slag för nytt LSS-boende i Härtsöga

Ett helt nytt LSS-boende för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna ska nu börja byggas i Härtsöga. På tisdag nästa vecka är det dags för ett första symboliskt rivningstag, istället för spadtag.

2013 köpte kommunen en fastighet i Härtsöga som nu ska rivas för att ge plats åt det nya boendet. Den nya byggnaden blir omkring 700 kvadratmeter fördelat på sex specialanpassade lägenheter med ett lugnt läge och utblick över åkrarna. Utöver lägenheterna kommer det finnas gemensamma utrymmen och personalutrymmen. Hela boendet är anpassat efter brukarnas behov och stor vikt läggs vid utformning och materialval. 

Medverkande

Det klassiska spadtaget ersätts med ett symboliskt rivningsmoment med slägga och medverkar gör teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C) och vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld (M).

Dag: Tisdag 28 september

Tid: 13.00

Plats: Härtsöga, 218.

För mer information kontakta:

Korosh Akbarzadeh, projektledare, 054-540 67 80

Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88


Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.