Gå direkt till innehåll
Bilden visar var det kommer pågå arbete med Vikenförbindelsen 2020-2023
Bilden visar var det kommer pågå arbete med Vikenförbindelsen 2020-2023

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Ett första spadtag för Vikenförbindelsen

På måndag 10 februari klockan 10 tar Karlstads kommun ett första spadtag för Vikenförbindelsen, ett infrastrukturprojekt som ska leda bort trafiken från Hamngatan och främja hållbart resande. 

Ombyggnationen av sträckan går ut på att förbättra framkomligheten längs Tullhusgatan, Sjömansgatan, Jungmansgatan, Klaraborgsgatan och Karl IX bro. Men Vikenförbindelsen är mycket mer än bara en bilväg och det läggs stor vikt vid att förenkla resandet för cyklister, gående och kollektivtrafik. Kommunen har beviljats ett bidrag på upp till 155 miljoner kronor av staten i form av stadsmiljöavtal. Statens syfte med stödet är att uppmuntra effektivare kollektivtrafik samt goda och hållbara stadsmiljöer.

På spadtaget deltar Alexander Torin (M) kommunalråd och Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden. Även projektledare och platschef kommer vara tillgängliga för att svara på frågor och beskriva byggnationen.

Dag: Måndag 10 februari

Tid: 10.00

Plats: Gaziantep torg utanför Samhällsbyggnadshuset. Vid dåligt väder kommer en del av pressträffen hållas i Samhällsbyggnadshuset i lokalen Solen.

För mer information kontakta:

Jan Söderberg, projektledare 054-540 70 81

Michael Sundholm, utvecklingssamordnare 054-540 68 63

Lisa Hygge, kommunikationsstrateg 054-540 68 34

Välkommen!


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.