Gå direkt till innehåll
Karta över trafikomledning
Karta över trafikomledning

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: En av infarterna till Välsvikens handelsområde avstängd 30 januari till 24 mars

Den 30 januari till 24 mars stängs den norra infarten till Välsvikens handelsområde som ett led i arbetet med att förbättra infrastrukturen i Välsviken.

Det här beror på att en stor utloppsledning för dagvatten ska läggas ned under Rävbergsvägen. Avstängningen innebär att besökare och transporter till handelsområdet får använda den södra infarten men man kommer att kunna köra ut från båda infarterna.

-Tillsammans med vår entreprenör Infrakraft försöker vi anpassa arbetet så att vi orsakar så lite störningar som möjligt. Det är stora ledningar som ska ned och vi måste samtidigt kunna arbeta säkert och tryggt så det kommer att bli en viss påverkan. Vi har i samarbete med fastighetsägarna och företrädare för handeln på handelsområdet tagit fram en plan för hur trafiken kan ledas om under arbetet, säger Ola Norling, byggledare på Karlstads kommun.

Nära samarbete med handlarna

Handlarna på handelsområdet hoppas att omledningen av trafiken ska fungera bra.

- Visst kan det under vissa tider vara lite mer stökigt att ta sig till och från oss men vi tror ändå att det kommer att fungera bra och att våra kunder och besökare inte ska märka av så mycket av det här arbetet, säger Peter Olovsson, varuhuschef på Jula.

- Det är viktigt att våra kunder får veta hur de ska sig till och från oss här på Välsviken och med bra information och tydliga skyltning ser jag inte att det här ska påverka mina kunder säger Peter Kullberg, ICA-handlare, ICA Maxi, Välsviken. Även om det tidvis har varit lite stökigt under den här arbetstiden vill vi samtidigt betona att när de här arbetena är klara så blir det ännu enklare att besöka oss.

Busstrafiken i området kommer att kunna använda befintliga hållplatser på Rävbergsvägen under byggtiden.

Visning på plats

På onsdag 25 januari visar vi på plats hur arbetet kommer att bedrivas samt hur trafiken till och från handelsområdet kommer att ordnas under byggtiden. Medverkar gör representanter för Karlstads kommun och företrädare för handeln i området.

Samling utanför entrén till Varuhuset JULA kl. 10.00

För mer information kontakta:

Ola Norling, byggledare, Karlstads kommun, tel 054-540 69 57

Michael Sundholm, utvecklingssamordnare, Karlstads kommun, tel 054-540 68 63

Peter Olovsson, varuhuschef, Jula, tel 054-22 49 95

Peter Kullberg, ICA Maxi stormarknad Välsviken, tel 054-69 06 66


Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.