Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Efterlängtad kulturfest – största våryran någonsin när Kulturskolan firar 60 år

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Efterlängtad kulturfest – största våryran någonsin när Kulturskolan firar 60 år

Den 3-5 juni har Kulturskolan en fest som knappast lär undgå någon i Karlstad. Skolans elever kommer bjuda på konserter och föreställningar runtom i staden under hela tre dagar.

I två år har pandemin satt stopp för Kulturskolans traditionella våryra. Förra året fyllde dessutom skolan 60 år, men även jubileumsfirandet fick utebli. Eleverna har minst sagt skäl att slå på den stora trumman i år och har planerat för underhållning i voluminöst format.

‒ Vi är stolta över vår verksamhet och våra elever och det känns fantastiskt att åter igen få avsluta terminen med konserter och föreställningar, säger Maria Hulthe, samordnare på Kulturskolan i Karlstad.

”Vill synas för alla”

Extra stort i år är bland annat att skolans musikelever kommer inleda kulturfesten på Stora torgets scen på fredag 16:00-20:00.

‒ I år firar vi mer offentligt och uppträder därför ute på stan, i stället för i våra egna lokaler. Vi vill synas för alla och det finns många önskemål om mer tillgänglig kultur för Karlstads invånare. Våryran 2022 är ett kliv i den riktningen och dessutom har vi väldigt många elever med i år. Det är stort för oss, säger Maria Hulthe.

Eleverna startar lördagen med parad 09:40, för att därefter inta Stora torgets scen och underhålla hela Karlstad från 10:00-16:00. Under helgen bjuder Kulturskolans elever även på olika evenemang i Sundstaaulan och på Karlstads stadsbibliotek.

Ta del av programmet för kulturfesten i sin helhet på karlstad.se 

Dag: Fredag-söndag, 3-5 juni

Tid: Start fredag 16:00 på Stora torgets scen

För mer information kontakta:

Kerstin Wallmyr, kulturskolechef, 070-7760522

Maria Hulthe, samordnare 070-6222382

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.