Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Drygt 2300 anmälda gäster när Framtidens lärande väst kommer till Karlstad

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Drygt 2300 anmälda gäster när Framtidens lärande väst kommer till Karlstad

Hur gör kommuner, skolor och lärare för att lyckas med digital skolutveckling? Och hur kan forskningen bidra? Det ska lärare, ledare, forskare, lärarutbildare och aktörer från hela Sverige nysta i när Framtidens lärande väst kommer till Karlstad 13–14 juni.

Under två heldagar samlas regionens skolor och huvudmän, yrkesverksamma, lärarutbildare, forskare och nationella aktörer på Karlstads universitet för att dela erfarenheter och perspektiv kring digital skolutveckling. Under dagarna hålls seminarium, workshops, dialogmöten, inspirationspass, panelsamtal och utställningar.

Syftet är att bidra till regionala mötesplatser för erfarenhets- och kunskapsutbyte kring lärande i en digital era, med huvudmän och skolans professioner på alla nivåer. Vi hoppas kunna växla upp beprövad erfarenhet samt utveckla ledarskap och skolans professioner baserat på dialog och kollegialt lärande i ett långsiktigt uthålligt arbete.

Evenemanget arrangeras av stiftelsen DIU, Karlstads universitet och Karlstads kommun i samverkan med partners.

Media är varmt välkommen

Vi bjuder in media att delta under första dagen. Klockan 10 finns möjlighet att intervjua ett antal utvalda personer. Efter det får media röra sig fritt mellan passen och utställningarna för fotografering och intervju av besökare. Obs. anmälan krävs – läs mer nedan.

Klockan 10 finns möjlighet att intervjua:

Dag: Tisdag 13 juni
Tid: 10
Plats: Huvudentrén, Karlstads universitet, universitetsgatan 2, 651 88, Karlstad
Anmälan: Anmäl dig senast måndag 12/6 kl. 13.00. Passar inte tiden? Hör av dig så löser vi det.

För anmälan och mer information kontakta:

Amanda Karlsson, kommunikatör på barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun, 072-710 77 92

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.