Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Dags att prova nu?

Hur gör jag när jag ska börja åka kollektivtrafik? Och finns det några cyklar som är särskilt bra för när jag ska pendla, storhandla eller lämna barn på förskolan? Det är inte självklart att alla vet svaret på dessa frågor eller att man har haft möjlighet att prova hur det känns att cykla på en elcykel eller lastcykel. Tisdag 2 maj hälsas därför nyfikna och vetgiriga Karlstadsbor varmt välkomna till entrén utanför Karlstads stadsbibliotek.

Karlstads kommun, i samverkan med Värmlandstrafik och deltagarna i projektet Vägbanarna*, bjuder in till en eftermiddag där besökare får tillfälle att prova på och lära sig mer om vilka andra alternativ det finns att ta sig fram med än bilen. Deltar gör också flera återförsäljare av olika slag för att visa på vilka möjligheter som finns i dag och som underlättar vardagen.

- På senare år har det kommit många nya varianter av cyklar så många har nog inte helt koll på vilket brett utbud det faktiskt finns. Och även om elcyklar funnits ett bra tag nu finns det många som inte ännu inte provat att cykla med en, säger Johanna Hedqvist, miljösamordnare, Karlstads kommun.

Prova du också – kanske en longtail?

Media hälsas varmt välkomna att själva prova på olika alternativ på plats. Kanske en longtail eller en vikcykel? Och hur många journalister får det egentligen plats i en lastcykel? Självklart finns det också hjälm att låna.

Även Värmlandstrafik är på plats för att visa upp tjänsten lånecykel och för att berätta om andra nyheter i kollektivtrafiken.

Tid:
2 maj, kl 15:30-18:00
Plats:
Västra Torggatan 26, entrén till Karlstads stadsbibliotek.

Varmt välkomna!

Mer information:

Johanna Hedqvist, miljösamordnare och projektledare för Vägbanarna, Karlstads kommun, 054 540 43 25.
Mikael Haster, miljösamordnare och projektledare för Vägbanarna, Karlstads kommun, 054 540 46 92.

*Aktiviteten arrangeras som en del i projektet Vägbanarna, inom ramen för Klimatneutrala Karlstad 2030. Deltagarna i Vägbanarna försöker under ett år minska sitt bilåkande, genom att öka andelen resor som genomförs på ett klimatsmart sätt. Det kan till exempel innebära att deltagarna byter ut bilen mot buss, promenad eller cykel.


karlstad.se/vagbanarna

karltad.se/klimatneutralakarlstad2030

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Relaterat innehåll

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.