Gå direkt till innehåll
Visionsbild som föreställer nya Våxnäs torg. Bild: 02Landskap
Visionsbild som föreställer nya Våxnäs torg. Bild: 02Landskap

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Byggstart för ny mötesplats på Våxnäs

Under september påbörjas arbetet med att bygga en helt ny mötesplats i Våxnäs centrum – Våxnäs torg. Nu på torsdag ersätter vi det klassiska spadtaget med en pressträff om torget.

Det nya torget är tänkt att bli en ny entré till Våxnäs centrum och en ny mötesplats i området. Torget kommer att förbinda centrum med den del av nya Fredricelund som bland annat ska inrymma det nya biblioteket som är till för allmänheten.

Byggnationen av torget kommer att pågå parallellt med bygget av nya Fredricelund. Byggstart blir i september 2021 och projektet beräknas pågå till omkring mars/april 2022. Entreprenören som bygger är Sten och väg.

Medverkande

Medverkar gör kommunalråden Erik Nilsson (KD) och Niklas Wikström (L).

Dag: Torsdag 16 september

Tid: 11.30

Plats: Våxnäs centrum, framför parkeringen intill vårdcentralen.

Tänk på avståndet!

Vänligen tänk på rådande rekommendationer om att hålla gott avstånd. Välkommen om du är frisk, men stanna hemma om visar minsta symptom på sjukdom.

För mer information kontakta:

Mathilda Rusman, projektledare, 054-540 50 24

Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.