Gå direkt till innehåll
Atilla Yoldas kommer till Karlstad och föreläser. Intresset är väldigt stort. Arenan i bibliotekshuset blev fullbokad direkt.
Atilla Yoldas kommer till Karlstad och föreläser. Intresset är väldigt stort. Arenan i bibliotekshuset blev fullbokad direkt.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Atilla Yoldas föreläser om mansnormer och psykisk ohälsa

Atilla Yoldas, journalist och författare till Mansboken - från en kille till en annan, kommer till Karlstad den 9 maj och delar med sig av sina tankar och erfarenheter. Han kommer att prata om machokulturen och vilka negativa konsekvenser som får för killar och deras omgivning.

Föreläsningen, som börjar kl 18, bygger på hans bok och kommer att ta sin utgångspunkt i personliga upplevelser av machokultur. Atilla har själv vuxit upp i och med dessa normer. Idag är han ambassadör för organisationen Mind och strävar efter att minska stigmat och skammen som finns kring psykisk ohälsa.

Föreläsningen är kostnadsfri och alla Karlstadsbor är välkomna! Den riktar sig särskilt till unga män och killar och till alla andra som tvingas förhålla sig till machokulturen.

Under kvällen finns också representanter från Karlstads kommun samt organisationer; Suicide Zero, Hjärnkoll, Kvinnojouren, Alla kvinnors hus och MÄN.

https://karlstad.se/Omsorg-och-hjalp/psykisk-ohalsa-ny/forelasning-psykisk-ohalsa/

Media erbjuds intervjua Atilla Yoldas. På plats finns även Robert Halvarsson (Mp) ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Maria Rydberg (S) 2 vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden samt representanter från Karlstads kommun som arbetar med att förebygga psykisk ohälsa och suicid.

Dag: 230509

Tid: 16:00

Plats: Arenan i Bibliotekshuset i Karlstad

För mer information kontakta:

Camilla Kullander kommunikationsstrateg kommunledningskontoret 070-020 84 64

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.