Gå direkt till innehåll
Jan, Marianne och Stig har varit med och tagit fram trivselträffarna.
Jan, Marianne och Stig har varit med och tagit fram trivselträffarna.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Äntligen dags för trivselträffar

Nu öppnar vi äntligen dörrarna till våra trygghetsboenden och bjuder in till trivselträffar. Syftet är att locka fler seniorer, både kunder och andra intresserade, till våra aktiviteter.

Satsningen på trivselträffar har gått hela vägen från politiskt initiativ, via medborgardialog med målgruppen till att nu slutligen bli verklighet.

Politiskt initiativ

Politikerna beslutade för flera år sedan att vi skulle öppna upp våra trygghetsboenden och anordna aktiviteter för både kunder och andra intresserade seniorer för att motverka ensamhet. Sedan kom en pandemi… Men nu är det äntligen dags!

Medborgardialog

Under våren genomförde vi en medborgardialog i form av dialogkaféer med målgruppen. Vi bjöd även in föreningar och organisationer till Seniorforum på Resurscentrum. Deltagarna fick själva berätta vad de är intresserade av. Många bra förslag kom in!

Trivsamma träffar

Nu har förarbetet resulterat i trivselträffar på våra trygghetsboenden. Ambassadörer är tre av våra kunder: Jan, Marianne och Stig. Trion deltog i dialogkaféer och ville bland annat ha mer musik, ishockey, litteratur och poesi.

Pressträff

Media välkomnas på en trivselträff där Vikenpojkarna bjuder på musikunderhållning. I publiken finns bland annat ambassadörerna som hjälpte oss att ta fram aktiviteterna.

Närvarar gör även Christian Holm Barenfeld (M), nämndordförande, Jill Mattsson, verksamhetschef, Annika Paunia, enhetschef, och Liselott Karlsson, trivselvärd.

Dag:Torsdag 13 oktober
Tid:
Klockan 13.00 (konserten pågår 13.30-15)
Plats:
Våxnäs trygghetsboende, Ventilgatan 18

Mer information om trivselträffarna finns på karlstad.se/trivseltraffar

För mer information kontakta:
David Falk, kommunikatör, 070-001 01 34

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.