Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Årets vintertrampare är redo att trampa igång

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Årets vintertrampare är redo att trampa igång

Den 28 november är det uppstartsträff för deltagarna i årets upplaga av utmaningen Vintertrampare. I år kommer 40 personer som vanligtvis är vanebilister under vinterhalvåret att sadla om och bli vintercyklister. Varmt välkommen på mingel för att träffa deltagarna, ställa frågor om projektet, och träffa representanter från vinterväghållningen.

Vintertrampare är en utmaning som syftar till att uppmuntra fler att välja cykeln under vinterhalvåret, genom att deltagarna får testa på hur det är att cykla under den kyligare perioden.

- Vi vet att det är många som cyklar sommartid och att cyklandet tar en paus under vinterhalvåret. Projektet Vintertrampare är en möjlighet att prova på hur det är att cykla vintertid, och på så sätt få vardagsmotion genom att cykla året om. Förutom att deltagarna främjar sin egen hälsa så bidrar de också till en bättre stadsmiljö, luftkvalitet och trafiksäkerhet när andelen bilresor minskar. Vi hoppas att deltagarna ska upptäcka många av de fördelar som finns med att välja cykeln och att de kommer fortsätta cykla året om, säger Jenny Sundén, miljöhandläggare på miljöförvaltningen.

En förbättrad cykelstad

Karlstad är i dagsläget en av Sveriges bästa cykelstäder. För att vi ska bli en ännu bättre cykelstad vintertid kan deltagarna, under sin tid som vintertrampare, vara med och tycka till om vinterväghållningen. Förhoppningen är att det ska ge värdefull kunskap som kan hjälpa oss i vårt arbete med att förbättra förutsättningarna för cykling under vintern. På minglet kommer miljöhandläggaren Jenny Sundén, cykelsamordnaren David Nordström, samt representanter från vinterväghållningen att finnas på plats.

Dag: Torsdagen den 28 november.

Tid: Mingel kl. 17.30-18.00, informationsmöte kl. 18.00-19.00.

Plats: Samhällsbyggnadshuset, Gustaf Lovéns gata 30, i Solen på entréplan.

För mer information kontakta:

Jenny Sundén, miljöhandläggare, 054-540 46 76.

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.