Gå direkt till innehåll
Premiär för gymnasieelevernas föreställning i samarbete med internationellt danskompani

Pressmeddelande -

Premiär för gymnasieelevernas föreställning i samarbete med internationellt danskompani

Det flerfaldigt prisbelönta danskompaniet James Wilton Dance från Storbritannien är i Karlstad för att jobba tillsammans med Sundsta-Älvkullegymnasiets danselever. Idag, 3 april, har föreställningen storslagen premiär.

Under två veckors tid har kompaniet från London tränat danseleverna från Sundsta-Älvkullegymnasiets estetiska program. Gemensamt har de koreograferat ett stycke utöver det vanliga, som ska framföras i kombination med duetten ”The Four Seasons”.

Men det är inte första gången som James Wilton Dance gästar Sverige och Karlstad. 2015 turnerade kompaniet med föreställningen ”Last Man Standing”, och redan då började tanken om ett artist-in-residens för unga dansare att ta form.

Projektet är initierat och stöttat av dansutvecklingen på Region Värmland och ses som ett sätt att värna om tillväxten av den värmländska konstnärliga dansen.
– Samarbetet med James Wilton Dance är en medveten investering i våra dansande ungdomar. Projektet är en extra sporre för elever som är på väg mot nationella eller internationella dansutbildningar. Det ger dem en förståelse för det professionella danslivets både mentala och fysiska aspekter, säger Håkan Mayer, dansutvecklare på Region Värmland.

    Cecilia Tomasdotter, danslärare på Sundsta-Älvkullegymnasiet, ser samarbetet som en stor förmån för eleverna.
    – Det är fantastiskt roligt att kunna ge eleverna möjligheten att jobba med en internationellt erkänd koreograf. Det ger dem en inblick i hur det är vara professionella dansare. Det gör också att de kan se hur deras egen tid på det estetiska programmet gett dem kunskap att ta emot och gestalta koreografier på hög nivå.

    James Wilton Dance är baserat i London men turnerar och inspirerar internationellt. Kompaniets dansstil är en blandning av kampsport, capoeira och nutida dans med hög energinivå.

    Föreställningar i Sundsta-Älvkullegymnasiets aula
    Skolföreställningar: 3 och 4 april kl. 13.00
    Föreställning för allmänheten: 5 april kl. 19.00

    För mer information kontakta:
    Håkan Mayer, dansutvecklare Region Värmland, 010-831 10 75
    Cecilia Tomasdotter, danslärare Sundsta-Älvkullegymnasiet, 054-540 16 30

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.