Gå direkt till innehåll
Populära båtbusslinjer förlängs under september

Pressmeddelande -

Populära båtbusslinjer förlängs under september

De mycket uppskattade båtbusslinjerna 92 som trafikerar centrala Klarälven och linje 93 till Jäverön får förlängd säsong. Linjerna fortsätter nu sina turer även under fredagar, lördagar och söndagar i september.

Redan 2020 förlängde Karlstadsbuss linje 93 som går till och från Jäverön och intresset för turen var stort. Många ville komma ut och vandra i skärgården, ett intresse som fortsatt under coronapandemin när behovet av säkra utomhusaktiviteter ökat.

Efter en förfrågan från Karlstads kommun har Karlstadsbuss nu beslutat att förlänga säsongen den linjen och även den guidade turen Karlstad runt som trafikerar Klarälven.

– Klarälven och Vänern som är som en av Europas största sjöar gör att vi har ett otroligt fint vattenläge i Karlstad. Så det är inte svårt att förstå hur uppskattade alla båtbussturer varit under även den här säsongen när många velat semestrat på utomhus, säger Maria Westin, turismchef i Karlstads kommun.

Fler har åkt båtbuss 2021 än 2020

I år har det både varit många Karlstadsbor som hemestrat i staden men också många besökare från runt om i Sverige som aldrig varit i Karlstad tidigare. Vi är så klart jätteglada över att kunna visa upp vår stad från vattnet och att kunna göra det även på helgerna i september, säger Maria Westin, turismchef Karlstads kommun.

Prognosen för årets båtbussäsong ser hittills väldigt bra ut sett till hur många som åkt båtbuss, trots att restriktioner gjort att färre resenärer har fått plats på båtarna. Under årets båtbussäsong har betydligt fler åkt båtbuss än under 2020 och många turer har varit fullbokade.

Sedan flytten av båtbussarnas nav till Inre hamn har de också blivit mer synliga i stadsbilden vilket kan ha bidragit till den ökade populariteten och fler som åkt båt, säger Anna Källgren, Karlstadsbuss.

På Karlstadsbuss webbplats finns mer information och alla turer under september.

För mer information kontakta:

Maria Westin, turismchef Karlstads kommun, 070-52 97 550

Anna Källgren, båtbussansvarig Karlstadsbuss, 010-83 28 315

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.