Gå direkt till innehåll
Pop-up-piano för ett lekfullare centrum

Pressmeddelande -

Pop-up-piano för ett lekfullare centrum

Scenen är din! På Sandgrundsudden och vid bryggan nedanför Almentorget står ett piano som vem som helst får spela på. Tanken är att uppmuntra lekfullhet och kreativitet.

Public piano eller street piano är ett fenomen som man kan hitta på torg, gator och tågstationer över hela världen. Det innebär att ett piano ställs ut på en allmän plats och vem som helst får spela. Nu vill kommun prova hur det skulle fungera i Karlstad. Kanske kan musiken sprida lite glädje och skapa oväntade möten.

- Vi vill att vår kommun ska vara lekfull och vi hoppas att dessa pianon uppmuntrar kreativitet och får människor att le, säger Karin Pettersson landskapsarkitekt.

Båda pianon är laminerade så de ska tåla väder och vind. Tanken är att de får stå uppe hela sommaren.

Pop-up-strand

På Stora torget och Residenstorget finns även tillfälliga stränder som bjuder in till en skön paus i sommar.

- Det känns roligt med ett levande centrum där både besökare och Karlstadsbor trivs och kanske blir lite överraskade, säger Josefin Wedin centrumsamordnare.

För mer information kontakta:

Charlotte Gustafsson, avdelningschef offentlig utemiljö, 054 540 5741

Karin Pettersson, landskapsarkitekt 054 540 49 42

Josefin Wedin centrumsamordnare, 054 540 6804

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.