Gå direkt till innehåll
Orrholmens nya förskola invigd

Pressmeddelande -

Orrholmens nya förskola invigd

I ett snötäckt, soligt Karlstad invigdes idag Orrholmens nya förskola med dans och festligheter.

Orrholmens förskola har rivits och ersatts med nya, större lokaler. Den nya förskolan har plats för 144 barn fördelat på åtta avdelningar. Här finns ett mottagningskök, matsal och pedagogiskt kök, sagogrotta, skogsglänta, förskole-bibliotek och ett stort torg för konstruktionslek.

– Orrholmen är ett område som utvecklas och växer snabbt, så det känns bra att vi utökat förskolan med fler avdelningar och kan erbjuda stora, moderna och ändamålsenliga lokaler för barnen att utvecklas och lära i, säger Lina Larhult, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Första förskolan med fokus på återbruk av möbler

Karlstads kommunala förskolor strävar ständigt efter att göra kemikaliesmarta val. Orrholmens förskola är den första att till största del återbruka möbler. Förskolans inomhusmöbler har tvättats, restaurerats och lackats om i kulörer som harmoniserar med övriga designval i byggnaden. En del möbler har inhandlats begagnat och möbler som blivit över har gått till andra skolor och förskolor.

Marint tema i inne- och utemiljön

Förskolan följer det marina temat i färg, form, konstruktion och inredning – mittstolpe i matsalen har målats till en fyr, lampor är utformade som bojar och runda marina fönster är placerade med utsikt över Mariebergsviken.

I utemiljön fortsätter temat med fast vattenlekbana, ett stort lekfartyg i trä och tre ”sjöbodar” vid en av sandytorna.

– Vi har fått en fantastisk förskola fullt av nya möjligheter för både barnen och pedagogerna. Det ska bli extra spännande att följa utemiljöns utveckling när den blomstrar till våren och vi kan börja odla i vår alldeles egna köksträdgård, säger Carina Hultvall, rektor på Orrholmens förskola.

För mer information kontakta:

Carina Hultvall, rektor Orrholmens förskola, 054-540 57 02

Lina Larhult, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, 054-540 60 86


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.