Gå direkt till innehåll
Omplacering av Färjestad ridhus

Pressmeddelande -

Omplacering av Färjestad ridhus

Teknik- och fastighetsnämnden har idag haft ett extrainsatt möte där de tagit beslut om en omplacering av Färjestad ridhus. Omplaceringen är nödvändig på grund av markförhållanden på platsen.

Färjestads ridklubb ska byggas om och byggas till, det blir ett nytt ridhus, nytt stall och en ny servicebyggnad. Delar av de gamla stallarna ska rivas. Byggnationen påbörjades tidigare i år men fick pausas på grund av att markförhållandena var dåliga. Inför byggnationen gjordes en geoteknisk undersökning som visade att de nya byggnaderna behöver pålas. Under byggnationen har fler geotekniska undersökningar gjorts som visar att marken närmast Färjestadsbäcken är mer instabil än som framkommit i tidigare markutredningar.

Projektet som jobbar med frågan har utrett många olika alternativ för att kunna gå vidare och ser att den bästa lösningen är att flytta samtliga byggnader österut. Det skulle innebära att det befintliga ridhuset och en av två fristående stallbyggnader rivs. Även Fallängsvägen skulle behöva flyttas. Merkostnaden för detta skulle vara omkring 14 miljoner kronor.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att gå vidare med planeringen av en flytt av samtliga byggnader och ge förslag på finansiering av merkostnaden senast i september.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande teknik- och fastighetsnämnden, 054- 540 12 78  

Joachim Gustafsson, tillförordnad teknik- och fastighetsdirektör, 054-540 68 74


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.